ORK SCHNEE
ZA ČLANOVE

INFO

ARHIVA

Osvježeno: 22.06.2009.

 
20.12.2009.
  SASTANAK HORS-a

Sastanak HORS-a, koji je sazvan za nedjelju, 20.12.2009. u Karlovcu, posjetio je mali broj predstavnika klubova. Najosnovnije stavke sa sastanka su da se ORT Vrbovec ponudio da organizira proglašenje najboljih, te smo se mi ponudili za pomoć i podjelu troškova u organizaciji. Nadalje, odlučeno je da će svi klubovi - članice HORS-a, od slijedeće sezone plaćati "članarinu" HORS-u u iznosu od 500,00 kn, Tim novcem će se plaćati tekući troškovi kroz sezonu, organizacija proglašenja, nabavka pehara, a krajnji rok za uplatu je 31.03.2010. godine na žiro-račun koji će se dostaviti klubovima naknadno. Oni klubovi koji do 31.03. slijedeće godine ne uplate članarinu, brisati će se iz HORS-a i neće imati mogućnost za bodovanje. Iz toga su izuzeti klubovi ORT Vrbovec te naš klub - ORK Schnee, obzirom da su podmirili troškove za proglašenje.
Kalendar za 2010. će imati 8 prijavljenih natjecanja, a od tih 8 - sedam (7) će ih se bodovati za Kup 2010. [više na www.schnee-hr.com]
 
15.12.2009.
  PODRAVINA ADVENTURE

Damir Špernjak organizirao je "Podravina Adventure 2009." - druženje u Subotici Podravskoj, i to sredinom prosinca (12/13.12.). Trasu su mogla proći cestovna vozila, kao i softaši i hardaši. Za svakog se našlo ponešto te se pristiglo društvo jako dobro zabavilo.
 
15.10.2009.
  BUZET 2009. ...

09.-11.10.2009. se u Buzetu vozila zadnja utrka u ovoj sezoni u sklopu bodovanja. "Izazov doline veprova 2009." je vozila jedna klupska posada i to u hardu - Uroš Jereb i Matjaž Žagar, dok je Nebojša Gvozdić - Neba navratio "malim" autom pošto mu Suzuki nije bio spreman za trku, te nam je donio i nešto slika. Dečki na hardu su završili na visokom 4. mjestu (od 10 vozila u konkurenciji), te im ovim putem još jedom čestitamo!
REZULTATI
 
31.08.2009.
  VRBOVEC 2009. ...

Na 7. off road natjecanju u organizaciji ORT Vrbovec, koje se prema tradiciji održavalo zadnji vikend u kolovozu (29. i 30.08.2009.), sudjelovali smo s jednom posadom u softu (Nebojša Gvozdić - Marko Fuček, 11. mjesto) te dvije posade u hardu (Uroš Jereb - Ali En, 7. mjesto; Darko Brezovec - Bruno Milički, 14. mjesto).
REZULTATI
 
22.08.2009.
  DRUŽENJE U KLANI...

ORK Uspon 4x4 je i ove godine organizirao u Klani druženje sredinom kolovoza - 15. i 16.08.2009. godine. Naš Tajnik - Neba, posjetio je Klanu, napravio seriju fotki i opisao nam svojim riječima kako je on doživio ovogodišnju Klanu:
Tekst i photo: Nebojša Gvozdić - Neba
Trodnevno druženje u Klani za mene je, na žalost, bilo dvodnevno. Na žalost - zato što sam propustio prezentaciju avanture "Prokletije 2009". Vidio sam slike ali bilo bi zanimljivo čuti i osobna iskustva učesnika tog putovanja.
U Subotu smo se okupili pred i u History Pub-u i vozilima popunili sva moguća mjesta za "parkiranje". Prijavilo se, ako sam dobro zapamtio, 57 vozila. Broj koji je, vjerujem, iznenadio i organizatora. Prvi dio vožnje, do livade na kojoj je predsjednik ORK "Uspon 4x4", gospodin Goran Gjukić, održao "pozdravni govor" i dao daljnje upute, prošao je bez problema uz usputno zaustavljanje pokraj pekare gdje smo dobili krafne za okrjepu. U nastavku puta iskrsnuli su i prvi, po meni očekivani problemi. Zahvaljujući nekim "ozbiljnim" off road-erima, koji su na vožnju po terenu došli vozilima koja imaju 4x4 ali i cestovne gume, zapelo je na prvom malo ozbiljnijem usponu.
Na sljedećoj "kritičnoj" točki bilo je i mehaničkih oštećenja. I sad nešto što ja ne mogu shvatiti. Desetak ljudi iz kluba uz glasno navijanje gleda svog člana kako vozilom pokušava (uzaludno) preći nekakvu stijenu i ne pada im na pamet da pomognu tj. malo gurnu taj auto. Naravno mora doći ekipa sa začelja da bi pogurala vozilo koje je zapelo! Da ne pričam kako je iza "navijača" ostalo smeće (limenke od pića itd.) koje je pokupio organizator. I naravno kod takvih zastoja uvijek se nađe neki nadobudni vozač koji pokuša svojim vozilo pronaći neki novi put pa se onda i njega čeka da se izvuče iz kaše u koji se sam uvalio.
Korist od toga je bila svojevrsna selekcija tako da su slabije opremljena vozila nastavila okolnim putem dok je ostatak ekipe, sada bez zastoja, nastavio planiranom rutom. Ručak smo obavili u staroj talijanskoj vojarni iz I. svjetskog rata tj. u njezinim ostacima ispod vrha Trstenik. Nakon ručka smo se uputili do bunkera sa koga se vidi cijeli Kvarnerski zaljev, otoci Krk i Cres i dobar dio kontinentalnog zaleđa. Naravno da smo morali posjetiti i sam bunker iznutra. Ulaz je udaljen cca 100 metara od bunkera i trebalo je proći kroz neosvijetljeni tunel do bunkera. Za rasvjetu su nam poslužili mobiteli, blicevi, i poneka baterijska lampa. No da sve ne bi bilo tako jednostavno, na polovici tunel skreće pod pravim kutom. Sva sreća da je bila gužva u tunelu tako da nitko nije završio glavom u zidu J. U nastavku je slijedio spust do Klane tj. poligona u bivšoj vojarni gdje nas je čekao poligonski ispit.
Vozač je morao aktivirati štopericu, sjesti u vozilo, spustiti se preko balvana do bočnog nagiba od oblica pa do klackalice. Istu je suvozač morao spustiti kako bi se vozilo moglo popeti. Nastavka vožnje do panja u koji su i vozač i suvozač morali zabiti po jedan čavao. Naravno da je panj bio od neke tvrde vrste drveta što je otežalo inače jednostavno zabijanje čavla. Slijedi vožnja unatrag u "garažu" pri čemu vozač sluša upute suvozača jer vozač ima na glavi kacigu na kojoj je neproziran vizir, tj. vozi na slijepo. Nakon izlaska iz "garaže" trebalo je stati prednjim krajem vozila što bliže oznaci na zemlji. Dok je sudac mjerio točnost zaustavljanja suvozač je trebao staviti gurtnu na željeznički prag i istu zavezati ili zakačiti za vozilo kako bi željeznički prag mogli prevući preko sljedeće oznake. Gurtnu je trebalo otkačiti i nastaviti vožnju preko naizmjence (lijevo-desno) postavljenih oblica do "lakat" zavoja i malog uspona sa par "hupsera". Na cilju je vozač morao sam zaustaviti štopericu. Što reći, jako zanimljivo i tehnički relativno zahtjevno na malenom prostoru gdje je cijela staza vidljiva publici.
Nakon večere uslijedila su proglašenja pobjednika poligonske vožnje, najljepšeg vozila, najmlađeg i najstarijeg vozača (ja) te posade iz najudaljenije destinacije (AFE). I naravno zabava do rano jutarnjih sati.
Uglavnom prvi dan smo prešli 34.49 km. Za to nam je trebalo 3 sata i 41 minuta vožnje i popeli smo se do 1262 metara nad morem.
U Nedjelju opet okupljanje u History Pub-u. Kako je većina učesnika odlučila zadržati se na druženju samo u Subotu, Nedjeljna vožnja je više bila klupskog tipa uz par vanjskih vozila (5-6). No zato je trasa bila prava. Dugački usponi dijelom adekvatni onima sa CT-a (vlake) i isto takvi spustovi. Samo ću reći da onima koji nisu ostali može biti žao zbog propuštenog. Nedjeljna ruta je bila dugačka 35,11 km što smo obavili za 1 sat i 39 minuta vožnje i popeli se do 1165 metara nad morem. E, da. U nedjelju nam se pridružio i određeni broj Quad i ATV vozila. Po povratku je uslijedila slobodna vožnja po poligonu, ali sada na onom hard dijelu. Meni osobno je bio dovoljan i jedan krug.
Rastali smo se nakon obilnog ručka koji smo (bar mi, koje je čekao još i dug put do kuće) zalijevali sokićima za razliku od domaćih (blago njima).
Na kraju što reći nego - odlično druženje. Imam nešto iskustva sa druženja i natjecanja i ovo druženje u organizaciji ORK "Uspon 4x4" svakako ne treba propustiti. Organizacija je iz godine u godinu sve bolja, a terene ne treba opisivati, treba doći i vidjeti tj. probati.
I još jednom hvala "dečkima" (i pretpostavljam "curama") na odličnom provodu. Vidimo se na godinu.
 
05.08.2009.
  KATUN 2009. ...

U organizaciji AMK No Limits, vozila se 3. off road natjecanje koje se boduje za Kup 2009., a na njemu su sudjelovali i članovi Kluba - Nebojša Gvozdić sa suvozačem Markom Fučekom. Dečki su u poretku same trke osvojili 2. mjesto, dok su u poretku za Kup 2009. osvojili 1. mjesto, te time i najviših 10 bodova. Čestitamo posadi Gvozdić - Fuček!
REZULTATI
 
22.06.2009.
  VEČER ZAHVALE...

Izvrsna suradnja s lovcima Lovačkog društva "Srnjak Ribnik" i predstavnicima Općine Ribnik se nastavlja. Članovi Kluba su inicirali druženje te su lovci spremno ponudili pomoć i stavili na raspolaganje njihov Lovački dom i same članove LD za pomoć kod realizacije. Druženje, koje se može nazvati i "Večer zahvale", odredili smo za 20.06.2009., a pozvani su bili svi lovci, općinari, obitelj Car i drugi. Uz roštilj, pivu, izvrsno vino i sl., zadržali smo se u dobrom druženju i dodatnom upoznavanju, a poslije večere smo podijelili i zahvalnice samom Lovačkom društvu i
donedavnom Predsjedniku LD - g. Nikoli Mus, a koju zahvalnicu je preuzeo novi Predsjednik - g. Ivan Kuzmić, te gospodinu Mladenu Klemenčić koji nam je bio glavna spona za vrijeme cijelog trasiranja. Također, predane su zahvalnice Općini Ribnik, zatim Dopredsjedniku Općine Ribnik - gospodinu Nikoli Dolinar, te Predsjedniku Općine Ribnik - gospodinu Nikoli Tržok, koji je ispred navedenih i preuzeo zahvalnice. Ovim putem, članovi ORK Schnee još jednom zahvaljuju svima koji su doprinijeli da se 1. Schnee off road - Kup 2009. mogao održati u ožujku 2009. te se nadamo da će se ovako dobra i kvalitetna suradnja nastaviti.
 
18.06.2009.
  ORK SCHNEE U KRIŽEVCIMA

Kolege iz ORK Križevci organizirali su 2. utrku za Off road Kup 2009., što je ujedno i njihova 4. utrka od osnutka kluba. ORK Schnee je sudjelovao sa nekoliko posada u hardu, softu i extremeu, dok na turist-softu nismo imali posada. Natjecanje se održavalo od petka 12.06. do nedjelje 14.06.2009., a nakon dva i pol mjeseca pauze između natjecanja, posade su jedva dočekale ovo trodnevno druženje. Trase izvrsne, vrijeme također, raspoloženje na nivou… Sve u svemu, izvrsno od početka do kraja.
U softu je nastupila posada Nebojša Gvozdić - Marko Fuček, u Suzuki Samuraju te su natjecanje završili na 8. mjestu u konkurenciji sa 17 posada.
U hardu je za klub nastupilo ukupno 3 posade od kojih je na 5. mjestu završila posada u Suzuki Monsteru - Darko Brezovec i Bruno Milički, na 8. mjestu posada u Jeep Wrangleru - Uroš Jereb i Boštjan Kalan te na 9. mjestu u Toyoti LC posada Daniel Belošević i Marin Katunar. U extreme disciplini od dvije posade, jedna je završila na 4. mjestu - Brezovec/Milički, dok je posada Belošević/Katunar odlučila ne startati. Slike svih posada koje su vozile za Klub, kao i slike posada gdje su suvozačka mjesta popunili članovi Kluba kao npr. Mario Hranić u Nissanu za ORT Vrbovec, Neven Kuharić u Nissanu za AK Zg off road, nalaze se u fotogaleriji.
 
>>> 3 2 1
 
17.06.2009.
  ORK SCHNEE NA AUTOCROSSU

U Ribniku se vozila autocross utrka za Prvenstvo Hrvatske pod nazivom "10. Nagrada Grada Kastva" u organizaciji ASK Kastavac te Prvenstvo Regije Zapad pod nazivom "In memorijal Josip Pilat" u organizaciji AK Ozalj, gdje smo sudjelovali kao prijateljski klub koji je svojim vozilima izvlačio školjkaše i buggyje sa staze kada je to bilo potrebno. Članovi kluba sa licencom su također sudjelovali i kao suci na ispomoći. Kako ovo nije prvi puta da si dva kluba (AK Ozalj i ORK Schnee) međusobno pomažu, vjerujemo da će se ova suradnja nastaviti i dalje.
 
31.05.2009.
  PRIJATELJSKA SURADNJA

Suradnja dva prijateljska auto kluba - AK Ozalj koji je opredijeljen za autocross vožnje (prema kategorizaciji FIA-e spada pod off road discipline) i ORK Schnee, nastavlja se i dalje. Ovog puta AK Ozalj, u suradnji s ASK Kastavac iz Kastva, priređuje autocross natjecanje upisano u kalendar HAKS za 06. i 07.06.2009., a koje se natjecanje boduje za Prvenstvo hrvatske, Prvenstvo Regije Zapad te Prvenstvo Primorsko-goranske županije pod nazivom "10. Nagrada Grada Kastva - Memorijal Josip Pilat". Natjecanje će se održati na autocross stazi "Glavica" u Jarnevićima, Općina Ribnik, pod pokroviteljstvom Gradskog vijeća i TZ Grada Kastva. Članovi ORK Schnee će pomoći prisustvom sudaca i redara, te će sudjelovati svojim vozilima koja stavljaju na raspolaganje prilikom izvlačenja natjecateljskih vozila sa staze.
 
 
28.04.2009.
  4X4&SUV MAGAZIN

Za one koji još nisu upoznati s novim brojem 4x4&SUVmagazina, informacija da je od prošlog tjedna na kioscima...
 
27.04.2009.
  "BANJA LUKA 2009"

Članovi Kluba su vikend 25. i 26.04.2009. proveli u Bosni i Hercegovini, na off road natjecanju koje je priredio ORK "BL" 4x4 iz Banja Luke. Sudjelovali smo sa dvije posade koje su odlučile doći i dobro se zabaviti. Iako službeno više nema Jugoslavije, ovog se vikenda sa svih strana moglo čuti "mani zemlju koja Bosnu nema", a to su potvrdile i posade pristigle iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i zemlje domaćina - Bosne i Hercegovine, a koje su zajedno okupile 56 vozila s posadama spremnim na dobru zezanciju i izvrstan provod.
Iz našeg kluba su zacrtanu trasu prošle dvije posade u Jeep Wranglerima - Matjaž Žagar i Zoran Lenart te Uroš Jereb i Snježana Jurić. Zahvaljujemo organizatoru na pozivu i lijepom dočeku, a posebno zahvaljujemo ekipi koja je vodila brigu da ne ostanemo žedni na road booku - ako ćete ikada ići u pustinju, topla preporuka da ih povedete sa sobom (javite se Miši) :) ), i svima koji su na trenutke "zauzetosti" preuzeli fotoaparat na trasi, a i pod šatorom.
 
 
02.04.2009.
  ODRŽAN PRVI SCHNEE OFF ROAD

Održan je 1. Schnee off road - Kup 2009. u organizaciji našeg kluba. Vremenski uvjeti od petka do nedjelje (27.-29.03.) nisu bili konstantni, već se izmjenjivalo sunce, kiša, oblaci i vjetar, a sve je to doprinijelo raznolikosti trase i vjerojatno manjem broju gledatelja.
Od disciplina, vozile su se hard i soft koje se boduju za kup 2009., a dodatne discipline su bile i "turist-soft" - u kojoj su mogla nastupiti sva vozila koja ne zadovoljavaju tehničke uvjete za vozila u glavnim kategorijama, te "turist" - kojoj disciplini je namjena bila da se sa vožnjom po road booku upoznaju svi oni koji nemaju natjecateljska vozila, a žele vidjeti kako je to voziti po putnoj knjizi koja je osnova za ovakva natjecanja, ATV/Quad te extreme i specijalni brzinski ispiti u nedjelju. Zahvaljujemo svima koji su nas počastili svojim dolaskom.
Ukupan broj prijavljenih vozila je bio 39, a od većeg broja natjecatelja smo primili pohvale i čestitke te im zahvaljujemo na tome. Nadamo se samo da su te pohvale i čestitke iskrene i da ljudi nisu nama govorili jedno, a drugima drugo i time pokazali neiskrenost (da ne kažemo dvoličnost).
Gledano globalno, zadovoljni smo odrađenim obzirom da je veći dio ekipe u klubu "mlad i nov" u ovom sportu, no gledano realno, bilo je određenih propusta. Obzirom na činjenicu da i stariji klubovi nakon višegodišnjih organizacija još uvijek rade na poboljšanjima i izbjegavanju propusta u organizaciji, nadamo se da polaze od sebe i toleriraju eventualne propuste na ovom našem prvom natjecanju.
Bez obzira da li će kolege off roaderi tolerirati ili ne propuste unutar naše organizacije, mi definitivno nećemo. Rukovodstvo natjecanja uočilo je ponašanja pojedinih članova kluba te ne želimo dovesti u pitanje cijeli trud i muku koju su uložili najzaslužniji ljudi unutar organizacije u realizaciji ovog natjecanja, te ćemo prozvati sve članove koji su mislili da je dovoljno obući organizacijski prsluk i šepiriti se akreditacijom "organizator", a nisu bili u stanju odraditi najjednostavnije radnje koje su im dodijeljene (nedaj Bože da se sami prihvate nekog posla), ili pak oni koji su obećali dolazak, a na kraju se nisu pojavili te se njihov dio zadataka morao podijeliti na one koji su već imali dodijeljene uloge.
U svakom slučaju, ukoliko klub bude radio još koju utrku, glavne stavke će biti diskvalifikacije posada zbog ponašanja, nepoznavanja pravilnika i sl., taman ne ostao nitko od natjecatelja "u igri". Neke posade koje su došle do cilja na prijevaru i nepoštivanjem pravilnika (utvrđeno naknadno, nakon povratka svih sudaca), zatim nekorektno ponašanje i bezobrazluk nekih pojedinaca i sl., idu na štetu svim off roaderima, posebno organizatorima i općem mišljenju o off road natjecateljima. Takve definitivno treba kazniti te smo odlučili da za neki "drugi put", bez obzira na moguću uvredu od strane pojedinaca, takve odmah diskvalificiramo.
Isto tako, nećemo angažirati članove kluba koji su na ovoj trci pokazali da se rukovodstvo ne može osloniti na njih jer su ili neozbiljni, ili lijeni, ili nešto još gore. Nadamo se da nam samokritičnosti ne nedostaje i da ćemo barem u našim redovima "očistiti" situaciju kako bi ostali samo oni koji znaju da je pravilnik donesen upravo zato da se ne donose samoinicijativne odluke, da, ako se kaže tu postavi "to i to" i to "tako i tako", to treba i napraviti bez ikakve improvizacije, da su stavke koje su rečene na sastancima "amen" i da vikend kad se održava trka treba provesti radno, a ne (kao što su neki shvatili) da se kao manekeni ili turisti šetaju s rukama u džepovima ili sl., a njihov dio će odraditi oni koji su i tako bili preopterećeni drugim ...
 
19.03.2009.
  8 DANA DO ...

8 je dana do prvog natjecanja ove sezone, pa da kratko spomenemo nekoliko stvari. Prva je svakako da petak /27.03./ nije obavezan za dolazak. Međutim, tko dođe u petak, voziti će prolog za startnu poziciju u subotu na road book, a svi oni koji dođu u subotu ujutro, neće voziti prolog, već će startati prema redoslijedu prijava, a nakon svih onih koji su vozili prolog u petak. Smatramo da smo ovakvim načinom omogućili najmanje dvije stvari:
a) petak je radni dan te na ovakav način (neobavezni dolazak) ne prisiljavamo posade da uzimaju izlaz s posla ili sl. ako im je nezgodno;
b) da ne prođe pola dana u subotu na vožnju prologa i da se lakše možemo pridržavati satnice.
Daljnja informacija je da se ponesu vreće za spavanje i oprema za kampiranje, ili, ukoliko ste voljni platiti spavanje u bungalovima nedaleko od poligona, a možda čak i otići do Karlovca u Hotel Korana, ostavljamo kontakt i cijene noćenja:
Ribnik, Gorica Ribnička (9 soba, 18 kreveta)
a) 280,00 kn - 1 osoba (s doručkom)
b) 240,00 kn - 1 osoba (bez doručka)
c) 180,00 kn - 1 osoba, vlastita vreća za spavanje (s doručkom)
d) 140,00 kn - 1 osoba, vlastita vreća za spavanje (bez doručka)
Hotel Korana, Karlovac (cca 30 min. vožnje od poligona, 4 zvjezdice)
a) 395,00 kn - 1 osoba (s doručkom)
b) 340,00 kn - 1 osoba (bez doručka)
Kontakt osoba za oba smještaja je g. Ivan Srakovčić, tel. 047/609-090, 047/742-146, 091/521-6379.
Daljnja informacija je da će organizator osigurati večeru za natjecatelje u petak, a uz večeru slijedi i jedno piće. U subotu ćemo osigurati doručak za sve natjecatelje, a poslije završetka prvog dijela vožnje i jedan obrok s pićem (kasni ručak, odnosno rana večera). U nedjelju natjecatelji imaju osiguran doručak, te ručak s jednim pićem. Svaki natjecatelj će dobiti akreditaciju na kojoj se nalaze rubrike s navedenim te će morati prilikom narudžbe pića dati svoju akreditaciju na poništenje kod narudžbe. Ukoliko netko želi dodatno jesti, na poligonu će se nalaziti catering za sve posjetitelje te će se hrana moći kupiti.
Važna napomena je da se sam ulaz na poligon nalazi na "nezgodnom" i nepreglednom zavoju te se apelira na sve koji dolaze da nakon prve oznake u obliku grba ORK Schnee uspore i pripreme se za ulazak na poligon koji je pod 90 stupnjeva. Također, unaprijed se upozorava vlasnike vozila da neće biti dozvoljena vožnja po poligonu i okolnom području kako se ne bi uništilo blatom ili sl..
Također jedna napomena za sve nesigurne, a to je da ne brkaju "Turist-soft" sa "Turistom" jer su to dvije različite discipline. "Turist-soft" road book će se (vjerojatno) voziti u grupama od po 2 vozila (opravdani razlozi, biti će pojašnjeno na birfingu), a na posebnim ispitima će se stvarati razlika, dok će "Turist" voziti road book bez mjerenja vremena, ali uz prikupljanje pečata na kontrolnim točkama, te će moći voziti doslovno turistički, s cijelom obitelji u vozilu, a snalaziti će se prema road booku kakav se radi i za ostale natjecatelje.
Najkraće, namjena "Turist" kategorije je da svi oni koji žele sa svojim cestovnim vozilima vidjeti kako se aktivni natjecatelji snalaze prema road booku, mogu probati odvoziti trasu koja nije teška, koja je takvog tipa da si ne mogu uništiti branike, lak na karoseriji ili sl., a usput se mogu slikati uz neke od znamenitosti Ribničke doline. Oni koji žele, moći će u subotu nakon takvog road booka odvoziti i ispite na poligonu na kojima će im se mjeriti vrijeme, a na temelju kojih ispita i zbrojenih kontrolnih točaka sa road booka ostvaruju pravo na konkurentnost za prvo, drugo ili treće mjesto (pehari za vozača i suvozača te zahvalnice).
I još jedna stavka… Kako u blizini poligona nema kafića ili sličnih objekata, subotu na nedjelju će nas u šatoru zabavljati do jutra Tip Top Band, a poznata rečenica naših zelinčana "Šank radi, šank radi…" opisuje stanje i na ovoj trci :).
Preporuka je da se pročita Posebni pravilnik, a u njemu ćete između ostalog pronaći i kontakt brojeve telefona ukoliko vam zatrebaju dodatne informacije.
Ukoliko do samog natjecanja ne nađemo još mrvicu slobodnog vremena, koristimo priliku da vas sve skupa lijepo pozdravimo uz želju da se, po prvi puta ove godine, svi nađemo u Ribniku (Jarnevići), na poligonu MX Moto kluba.