ORK SCHNEE
ZA ČLANOVE

INFO

SCHNEE OFF ROAD

Osvježeno: 02.04.2009.

 
 
02.04.2009.
  ODRŽAN PRVI SCHNEE OFF ROAD

Održan je 1. Schnee off road - Kup 2009. u organizaciji našeg kluba. Vremenski uvjeti od petka do nedjelje ...
 
19.03.2009.
  8 DANA DO ...

8 je dana do prvog natjecanja ove sezone, pa da kratko spomenemo nekoliko stvari. Prva je svakako da petak /27.03./ nije obavezan za dolazak. Međutim, tko dođe u petak, voziti će prolog za startnu poziciju u subotu na road book, a svi oni koji dođu u subotu ujutro, neće voziti prolog, već će startati prema redoslijedu prijava, a nakon svih onih koji su vozili prolog u petak. Smatramo da smo ovakvim načinom omogućili najmanje dvije stvari:
a) petak je radni dan te na ovakav način (neobavezni dolazak) ne prisiljavamo posade da uzimaju izlaz s posla ili sl. ako im je nezgodno;
b) da ne prođe pola dana u subotu na vožnju prologa i da se lakše možemo pridržavati satnice.
Daljnja informacija je da se ponesu vreće za spavanje i oprema za kampiranje, ili, ukoliko ste voljni platiti spavanje u bungalovima nedaleko od poligona, a možda čak i otići do Karlovca u Hotel Korana, ostavljamo kontakt i cijene noćenja:
Ribnik, Gorica Ribnička (9 soba, 18 kreveta)
a) 280,00 kn - 1 osoba (s doručkom)
b) 240,00 kn - 1 osoba (bez doručka)
c) 180,00 kn - 1 osoba, vlastita vreća za spavanje (s doručkom)
d) 140,00 kn - 1 osoba, vlastita vreća za spavanje (bez doručka)
Hotel Korana, Karlovac (cca 30 min. vožnje od poligona, 4 zvjezdice)
a) 395,00 kn - 1 osoba (s doručkom)
b) 340,00 kn - 1 osoba (bez doručka)
Kontakt osoba za oba smještaja je g. Ivan Srakovčić, tel. 047/609-090, 047/742-146, 091/521-6379.
Daljnja informacija je da će organizator osigurati večeru za natjecatelje u petak, a uz večeru slijedi i jedno piće. U subotu ćemo osigurati doručak za sve natjecatelje, a poslije završetka prvog dijela vožnje i jedan obrok s pićem (kasni ručak, odnosno rana večera). U nedjelju natjecatelji imaju osiguran doručak, te ručak s jednim pićem. Svaki natjecatelj će dobiti akreditaciju na kojoj se nalaze rubrike s navedenim te će morati prilikom narudžbe pića dati svoju akreditaciju na poništenje kod narudžbe. Ukoliko netko želi dodatno jesti, na poligonu će se nalaziti catering za sve posjetitelje te će se hrana moći kupiti.
Važna napomena je da se sam ulaz na poligon nalazi na "nezgodnom" i nepreglednom zavoju te se apelira na sve koji dolaze da nakon prve oznake u obliku grba ORK Schnee uspore i pripreme se za ulazak na poligon koji je pod 90 stupnjeva. Također, unaprijed se upozorava vlasnike vozila da neće biti dozvoljena vožnja po poligonu i okolnom području kako se ne bi uništilo blatom ili sl..
Također jedna napomena za sve nesigurne, a to je da ne brkaju "Turist-soft" sa "Turistom" jer su to dvije različite discipline. "Turist-soft" road book će se (vjerojatno) voziti u grupama od po 2 vozila (opravdani razlozi, biti će pojašnjeno na birfingu), a na posebnim ispitima će se stvarati razlika, dok će "Turist" voziti road book bez mjerenja vremena, ali uz prikupljanje pečata na kontrolnim točkama, te će moći voziti doslovno turistički, s cijelom obitelji u vozilu, a snalaziti će se prema road booku kakav se radi i za ostale natjecatelje.
Najkraće, namjena "Turist" kategorije je da svi oni koji žele sa svojim cestovnim vozilima vidjeti kako se aktivni natjecatelji snalaze prema road booku, mogu probati odvoziti trasu koja nije teška, koja je takvog tipa da si ne mogu uništiti branike, lak na karoseriji ili sl., a usput se mogu slikati uz neke od znamenitosti Ribničke doline. Oni koji žele, moći će u subotu nakon takvog road booka odvoziti i ispite na poligonu na kojima će im se mjeriti vrijeme, a na temelju kojih ispita i zbrojenih kontrolnih točaka sa road booka ostvaruju pravo na konkurentnost za prvo, drugo ili treće mjesto (pehari za vozača i suvozača te zahvalnice).
I još jedna stavka… Kako u blizini poligona nema kafića ili sličnih objekata, subotu na nedjelju će nas u šatoru zabavljati do jutra Tip Top Band, a poznata rečenica naših zelinčana "Šank radi, šank radi…" opisuje stanje i na ovoj trci :).
Preporuka je da se pročita Posebni pravilnik, a u njemu ćete između ostalog pronaći i kontakt brojeve telefona ukoliko vam zatrebaju dodatne informacije.
Ukoliko do samog natjecanja ne nađemo još mrvicu slobodnog vremena, koristimo priliku da vas sve skupa lijepo pozdravimo uz želju da se, po prvi puta ove godine, svi nađemo u Ribniku (Jarnevići), na poligonu MX Moto kluba.
 
 
16.03.2009.
  MX MOTO KLUB OTKAZAO QUADOVE

Obzirom na utrku quadova u Puli, isti vikend kada je g. Dino Car planirao održati trku quadovima na poligonu u Ribniku, u vremenu kada će off roaderi i ATV vozači biti na road booku, g. Dino Car je odlučio da će otkazati taj dio te da neće biti vožnji u subotu, 28.03.2009.
 
09.03.2009.
  MX MOTO KLUB ZA QUADOVE 28.03.

Kako su u subotu predviđene vožnje na brdu Lipnik, g. Dino Car (MX Moto klub) će iskoristiti to vrijeme i organizirati vožnju quadovima na koju se mogu prijaviti svi koji to žele, a startnina će biti simboličnih 20 eura. Voziti će se prema pravilima za enduro vožnje, a staza će biti duga otprilike 2 km s uključenim preprekama i trajanjem vožnji puna 2 sata. Prijave će se zaprimati od 12,00 do 12,30 sati, a utrka quadovima počinje u 14,30 sati. Dodatne informacije za taj dio se mogu dobiti kod g. Dine Cara na 098/9054-500.
 
08.03.2009.
  POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATORA

Što se više bliži termin natjecanja, sve je manje vremena za "dodatne" aktivnosti pa tako i rad na webstranici i sl.. Kako su članovi Kluba jučer gostovali na RADIU 047 iz Karlovca, a koji nam je i Glavni medijski pokrovitelj, vrijeme je i za objavu predviđenog Programa natjecanja te Posebnog pravilnika iz kojeg se mogu vidjeti postavljene osnove za natjecatelje. Pravilnik HORS-a (na koji se nadovezuje i Posebni pravilnik Organizatora) nalazi se na linku: hors/Pravilnik2007HORS, a sam Program 1. Schnee off road Kupa 2009. se nalazi unutar Posebnog pravilnika (PDF).
 
05.03.2009.
  KUKURUZ ZA DIVLJAČ

Članovi Kluba su u suradnji sa sponzorom Automatski mjenjači d.o.o. u nedjelju, 01.03.2009. dostavili tonu kukuruza Lovačkom društvu "Srnjak Ribnik". Suradnja s dečkima iz LD Srnjak Ribnik je i više nego odlična, a naš sponzor je odlučio pomoći u nabavci i prijevozu navedene tone kukuruza do Ribnika. Članovi Kluba zahvaljuju na pomoći tvrtci Automatski mjenjači d.o.o. iz Ivanić Grda te Presker designu na ustupljenom kombiju za prijevoz.
 
29.12.2008.
 

3 DANA RADA PO SNIJEGU

Za Štefanje se okupila ekipica koja je uz izvrsnu suradnju s ribničkim lovcima, 3 dana (petak, subotu i nedjelju) trasirala hard road book. Obzirom da je nedavno došlo do određenih tehničkih promjena, članovi Kluba već neko vrijeme rade sve ispočetka, a dobar dio odrađenog road booka smo morali otpisati.
Na sreću, u Klubu imamo zaista izvrsne članove koji na ovaj ili onaj način uskaču i pomažu kako najbolje mogu i znaju i vjerujemo da ćemo sve kockice uspješno posložiti do ožujka 2009..
U petak, 26.12.2008., prvo je u kvaru ostao jedan terenac, a zatim i drugi. No dečki su (ne budi lijen) navečer sjeli u vozilo i prevalili cca 400 km kako bi nabavili potrebne dijelove i osposobili vozila za slijedeća dva dana.
Zahvaljujemo svima koji su se aktivno uključili i svaki slobodni trenutak posvećuju pripremi našeg prvog eventa.
Najbolji ste!

 
   
17.12.2008.
 

PRVA KUP UTRKA 2009. U ORGANIZACIJI ORK SCHNEE

Na sastanku HORS-a održanom prije 3 dana (subota, 13.12.2008.), između ostalih tema, klubovi su određivali i termine natjecanja za Kup 2009. godine. Tako će se u Kupu 2009. naći 6 utrka, a prva na redu, koja će ujedno i obilježiti početak off road sezone, voziti će se u ožujku 2009. u organizaciji ORK Schnee.
Upisani termin u Kalendaru je 28. i 29.03.2009., a lokacija na kojoj će se trka održavati je na području Karlovačke županije.
Obzirom da smo novoosnovani klub, zahvaljujemo članicama HORS-a koje su nas uzele u obzir te i nas uvrstile među Kup natjecanja.
Nadamo se da ćemo uspjeti u ovako kratkom vremenu odraditi jednu kvalitetnu utrku obzirom da smo na nepoznatom terenu, na kojem smo ujedno i "stranci" te da ćemo opravdati povjerenje ostalih članica HORS-a.
Detaljnije ćemo informirati sve posjetitelje naše webstranice sukladno vremenu koje će nam biti na raspolaganju i sukladno informacijama kojima ćemo raspolagati.
Za sada Vas možemo upoznati sa suglasnostima za održavanje ovog 1. Schnee off road Kup-a 2009., a naknadno će se webstranica popunjavati i svim popratim, a važnim detaljima.
Trenutno čekamo Zapisnik sa sastanka HORS-a kao i promjenu Pravilnika za Kup 2009. prema kojem ćemo moći prirediti i Posebni pravilnik organizatora kako bi Vas što ranije pripremili na sve što Vas bude čekalo. Ujedno, ovom prilikom Predsjedništvo Kluba javno zahvaljuje i svim članovima ORK Schnee na pokazanom zanimanju i aktivnom radu na pripremi trke.
Također koristimo priliku da obavijestimo sve eventualno zainteresirane za sponzorstava ili donacije, da se mogu obratiti putem bilo kojeg načina navedenog na linku "Kontakti".

 
 
   

 

 

RADIO 047 - 106,9 i 102,1  Mhz

 
Poslušaj najavu na Radiju:
 
   
   
     
GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI
  Radio 047, Karlovac
TV 4 rijeke, Karlovac
Večernji list
4x4 & SUV magazin
HR Off road portal Schnee
 
  KS Auto magazin
Autosport.hr portal
Hrautosport
Radio Mrežnica
Dobro jutro Hrvatska
 
 
 
 
SPONZORI I DONATORI
 
  Guma protekt, Velika Gorica
Delta design, Ozalj
Automatski mjenjači
Humko - Lukoil, Breznički Hum
Mesnica i klaonica Kalinski, Gradec
Mesnica i klaonica M.Medven, Krašić
Transporti Srabinec, Vrbovec
Zenteren - off road center, Zagreb
Technoton System, Zagreb
Pajo optika, Karlovac
Pekara Mus, Duga Resa
Frigo d.o.o., Zagreb
MB tisak, Karlovac
Karlovačko & Karlovačko Rally
Euroherc osiguranje d.d., Karlovac
Kemex-delta d.o.o., Nedeljanec
Orbis d.o.o., Varaždin
MX Moto Klub, Ribnik
FB klima Buhin
Pečenjara Karmes
Građevinska Limarija Brezovec
 
 
 
 
POKROVITELJI
 
  Općina RIBNIK
LD SRNJAK RIBNIK
Hrvatske šume, Karlovac
Hrvatske ceste d.o.o.
 

 

   
     
 
povećaj... karta Karlovačke županije
Kako doći do poligona (skica)
 
   

 

 
SUGLASNOSTI
 
 
Općina Ribnik LD "Srnjak Ribnik" MX poligon ured gradonacelnika Karlovca Hrvatske ceste d.o.o.
HR Šume HR Šume - Ugovor Kamenolom Žakanje Općina Netretić Polica osiguranja - Euroherc
 
     
 
Odvjetnički ured ORK:
KRISTINA ČEAK
01/3094-481
 
     
 
21.02.2009.
  4x4&SUV MAGAZIN

Glavni medijski pokrovitelj - 4x4&SUV Magazin, u svom novom broju najavio reportažu s natjecanja.
 
 
20.02.2009.
 
PRILOG U KS AUTO MAGAZINU

KS auto magazin, emisija HRT-a, objaviti će prilog o Schnee off road natjecanju.
 
 
13.02.2009.
 

OSIGURANJE

Osiguranje svih posada, kontrolora i pratioca na natjecanju će biti obavljeno putem Euroherc osiguranja.

 
 
06.02.2009.
 

PREDNAJAVA I NA AUTOSPORT.HR PORTALU

Autosport.hr portal - medijski pokrovitelj 1. Schnee off road natjecanja 2009.

 
 
05.02.2009.
 

prednajavaINFORMATIVNO I U VEČERNJAKU

Jučer je Večernji list informativno najavio off road event u Ribniku, a medijski će nas pratiti i dalje.

 
 
03.02.2009.
 

RADIO 047 NAJAVIO OFF ROAD U RIBNIKU

Radio 047 iz Karlovca objavio je prednajavu off roada u Ribniku na webstranici i u eteru.

 
   

 

 

Competition:
1. SCHNEE OFF ROAD CUP

     
  Organization:
Off Road Club SCHNEE
 
     
  State:
CROATIA
 
     
  Lokation:
Karlovac - Ribnik
 
     
  Competition schedule is preliminary, it's possible the subsequent changes.  
     
  Date:
27./28./29.03.2009.
 
 
27.03.2009. - Prologue
28.03.2009. - Road book hard, soft (Day & Night)
29.03.2009. - Training ground

 
     
  Initiation:
Hard - 80 €
Soft - 40 €
Turist-soft - 40 €
Turist - 20 €
ATV - 40 €
Extreme - 40 €
Special exam - 20 €
 
     
  (Set of rules in March 2009.)  
  Posebni Pravilnik (HR)  
  Entry form: PDF - WORD  
  Prijavnica HR: PDF