NASLOVNA
SAMO ZA ČLANOVE
FORUM
www.euro4x4parts.com
slika mjeseca

www.offroad-camp.eu/

Arhiva
--> Arhiva 10
Link na "Arhiva 9 "
Link na "Arhiva 8"
Link na "Arhiva 7"
Link na "Arhiva 6"
Link na "Arhiva 5"
Link na "Arhiva 4"
Link na "Arhiva 3"
Link na "Arhiva 2"
Link na "Arhiva 1"
slika mjeseca



 
 
KRATKA VOŽNJA PRIJE 6. SKUPŠTINE ORK SCHNEE
10.12.2013.

Ovogodišnja Skupština ORK Schnee je održana u subotu, 07.12.2013., u Velikoj Gorici, u prostorijama privatne kuće na adresi III Šenoin put 16, a zakazana je za 16,00 sati. Prije održavanja redovne sjednice Skupštine, članovi Kluba i nekoliko gostiju su se okupili u 10,00 sati na Kosnici (Zagreb) te se nakon jutarnje kave krenulo obilazno do Velike Gorice. Kratka vožnja i druženje završila je oko 15,00 sati gdje se društvo okupilo zbog ručka, Skupštine i nastavka druženja u prostorijama koje nam je ustupio g. Marin.
Ovim putem zahvaljujemo g. Marinu i njegovoj obitelji, kao i g. Marku Medariću - Medi na angažmanu oko realizacije ovog druženja i same Skupštine. Također, zahvaljujemo i svim članovima koji su doprinijeli svojim dolaskom ili ovlaštenjima za zastupanje, i svim gostima koji su uveličali ovaj naš mali skup.
Slike su postavljene u foto-galeriji na ovim stranicama, a Zapisnik sa ove Skupštine će biti dostavljen članovima putem e-maila ili na druge načine izvještavanja.
Koristimo priliku da skrenemo pažnju članovima na uplatu članarine za 2014. godinu ukoliko žele i nadalje biti članovi ORK Schnee.
 
PRIPREMA SE 'PODRAVINA ADVENTURE 2013.'
30.08.2013.

Podravina Adventure 2013. u organizaciji Damira Špernjaka - Šperky-ja, ove će se godine održavati prvi vikend u 10. mjesecu. - 05./06.10.2013. na području Subotice Podravske, Rasinje i Koprivnice. Osnovne informacije su slijedeće:
Lokacija: Subotica Podravska (Koprivnica)
Termin: 05/06.10.2013.
Mjesto okupljanja: kod trgovine i Društvenog doma u Sub. Podravskoj
Zaprimanje prijava: do 09,00 sati
Polazak: 10,00 sati
Limit vozila: 40 (uvjet 4x4, terenske gume)
Kotizacija: 200,00 kn (25 EUR), vožnja u nedjelju - 100,00 kn (15 EUR)
Djeca do 12 godina starosti ne plaćaju kotizaciju.
Spavanje: osiguran prostor za kampiranje (ponijeti šatore i ostalu kamping opremu), a ukoliko netko želi spavati u sobama "Pansiona Zlatan", rezervacije se mogu obaviti na tel. +385 (0)48 665 129, s time da se stavlja naglasak na raniju rezervaciju kako se ne bi dogodilo da smještaja nema.
Pokret će biti u 10,00 sati u subotu. U nedjelju između doručka i ručka slijedi vožnja na poligonu i okolnoj šumi.
Obzirom da je broj vozila ograničen na 40 vozila, te obzirom da se u vozilu može nalaziti 1 - 5 ili čak i više osoba (ovisno o terenskim vozilima), mole se sudionici ovogodišnjeg Podravina Adventure da svoj dolazak najave putem telefona ili na Forumu najkasnije do 01.10.2013.:
Damir Špernjak - Šperky: +385 (0)99/407-3905, (0)91/603-7378
Off road forum: www.schnee-hr.com/forum /KALENDARI (natjecanja, druženja...) - 2013 - natjecanja i druženja/
 
7. OFF ROAD DRUŽENJE ROKOVA 2013.
21.08.2013.

ORK Uspon 4x4 ove je godine (17.-18.08.2013.) po 7. put organizirao druženje na području Klane i okolice na kojem se prijavilo 70-ak terenaca te 12 ATV vozila. Uz to, organizator je sudjelovao sa svojih 20 vozila, a i nekoliko oldtimera je odlučilo navratiti i pokazati se. Okupljanje je bilo predviđeno za petak poslijepodne, dok je prvi dio vožnje započeo u subotu prijepodne i to tako da su se vozila podijelila po grupama te se krenulo u koloni u obilazak. Poslije ručka je bila upriličena druga turističko-off road vožnja, dok se nakon večere startalo na noćni road book. Nedjelja je bila predviđena za dnevni road book koji je obuhvaćao 2 brzinca, te poligonske vožnje (brzinci) za sve koji su to htjeli isprobati. ORK Schnee su predstavljale 3 osobe (Neba, Medo, Schnee), ali sa jednim vozilom - Nebin Jeep Wrangler (Medina Lada je od Križevačkog druženja još malo 'bolesna', ali ozdraviti će ona uskoro).
Sad je na redu da članovi kluba uključe šperu radi organizacije našeg off road druženja "Podravina Adventure 2013.", a dalje ćemo opet lagano i bez žurbe. Detalji oko našeg druženja će uskoro u objavu, a svi se već sada možete osjećati pozvanima.
 
JEDNODNEVNO DRUŽENJE U KRIŽEVCIMA
20.07.2013.

U subotu, 20.07.2013., Zoran Švec je u Križevcima organizirao malo off road druženje "na poziv" na kojem su iz ORK Schnee sudjelovali Neba, Medo i Schnee. Iako jednodnevno druženje, vožnje i zezancije nije nedostajalo, kao niti hrane i pića. Društvo je bilo odlično, vožnja još bolja, a i oni kvarovi koji su se događali tijekom puta su brzo i po kratkom postupku rješavani, pa tako nije bilo ni puno stajanja i čekanja.
Na vožnji po šumskim putovima se našlo za svakoga ponešto, tako da je dan protekao očekivano dobro. Naravno da su slikice u Fotogaleriji pa se možete i sami uvjeriti kako je lijepo protekao dan, te ovim putem zahvaljujemo organizatoru ovog druženja na pozivu i lijepom dočeku, i još boljem provodu koji nam je priuštio.
 
VOŽNJE U DALMACIJI I U BOSNI
24.06.2013.

Za vikend 22.-23.06.2013. održavalo se off road druženje u organizaciji ORK Dalmacija 4x4, kao i off road natjecanje u BiH u organizaciji ORK Kozara. U Dalmaciji je naš klub predstavljao Neba sa svojim Wranglerom, dok je u Kozarskoj Dubici klub predstavljala posada u Medinoj Ladi - Medo i Schnee.
Na druženju u Dalmaciji nije nedostajalo dobre vožnje i izvrsnog druženja, kao ni u Kozarskoj Dubici. Osim road booka na kojem su se našli i brzinski ispiti, poligonske vožnje sa i bez blata, fešte i druženja sa starim i novim off road kolegama nije nedostajalo. Rezultate sa natjecanja nemamo, ali zato slike možete pogledati u Fotogaleriji i sami procijeniti koliko je bilo dobro.
 
ODRŽANA 5. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE KLUBA
31.01.2013.

U subotu, 26.01.2013., je održana 5. Redovna sjednica Skupštine ORK Schnee. Od informacija za naše članove, izdvojiti ćemo neke kako bi ih upoznali sa odlukama. Krenimo od članarina za tekuću godinu.
Dakle, ovih dana će se tiskati uplatnice na ime svakog člana Kluba, te će vam na kućne adrese stići uplatnica za članarinu. Podsjećamo da je krajnji rok za uplatu članarine 31.03.2013., kao i da je uplatu i dalje moguće izvršiti na žiro-račun Kluba ili osobno, kao i do sada. U slučaju da ste obvezu plaćanja članarine izvršili prije primitka uplatnice (na bilo koji način: osobno, putem Internet bankarstva, u pošti, Fini, banci), molimo vas da zanemarite primljenu uplatnicu. Članovi koji do 31.03.2013. ne podmire svoju obvezu, biti će brisani iz Registra članova ORK Schnee. Onim članovima koji uplate članarinu, Predsjedništvo kluba će dostaviti nove članske iskaznice važeće slijedeću godinu dana (primopredaja je moguća osobno ili ukoliko vam više odgovara, iskaznica će vam biti dostavljena poštom na kućnu adresu).
Nadalje, podsjećamo nove članove da što prije dostave slike za članske iskaznice, kao i slike na kojima su uz svoje vozilo, a dostaviti ih mogu na e-mail kluba: schneehr@gmail.com.
Plan za 2012. godinu smo u većem dijelu realizirali, a plan za 2013., uz standardne stavke, donosi i organizaciju 2 druženja i to mimo onih malih 'internih' druženja unutar kluba. Dodatne informacije po pitanju organizacija druženja, moći čete kao i do sada pratiti na ovoj klupskoj webstranici, dok će najvažniji detalji biti objavljeni i na webu HR Off road portala Schnee te Off road foruma Schnee.
U svakom slučaju, klub je i dalje aktivan na svim poljima te se nadamo da će se i oni pasivniji članovi kluba malo više aktivirati i pomoći oko realizacije planova unutar ORK Schnee.
 
ZAVRŠIO 2. 'PODRAVINA ADVENTURE 2012.'
10.10.2012.

Završio je i drugi Podravina Adventure 2012. koji se održavao prošli vikend (06. i 07.10.2012.) u Subotici Podravskoj, nedaleko Koprivnice. Oba dana nas je pratilo lijepo i toplo vrijeme, za kratke rukave, pa se nadamo da su sudionici (kako vlasnici pristiglih 33-34 vozila, tako i njihovi suputnici) uživali - bilo da su s nama proveli dva ili samo jedan dan.
U subotu se malo kasnilo sa polaskom, što je automatski pomaklo i ručak, i drugi dio vožnje te su obje vožnje kraćene (pripremljena je trasa od 100-njak km). Plan je bio da se krene sa totalno laganom vožnjom po poljskim i bijelim putovima, da se turistički obiđu neka mjesta (šoderica, vožnja uz mađarsku granicu, ušće rijeka Drave i Mure i sl.), a nakon ručka da se krene na malo teži teren u šumu, s time da bi se, kako dan odmiče, i trasa pomalo mijenjala prema težoj.
One najteže dionice su čekale vozila koja su za to pripremljena. Međutim, s pomicanjem polaska, pomaknuli smo i cjelodnevni plan, pa nas je dočekao mrak ranije nego smo planirali. Vratili smo se u bazu te smo tamo pričekali da nam Krešo i Paula pripreme roštilj (sponzorirao KM ODRŽAVANJE), dok su se uz logorsku vatricu pekli kesteni. U nedjelju se nakon doručka krenulo na poligon, a tamo je osim slobodne vožnje, društvo moglo odvoziti kratki road book, brzince ili extreme. Na poligonu nam je g. Dražen Kuharović prezentirao kiparstvo motornom pilom, a završeni radovi su se odmah mogli i kupiti. Nakon poligona (gdje smo se zadržali veći dio dana), odvezli smo se do kleti gospođe Jadranke Gazivoda koja nam je zajedno s obitelji pripremila lijepu okrepu prije povratka kući. Ovim putem zahvaljujemo još jednom svima što su nas počastili dolaskom, kao i ekipi koja je uvelike pridonijela organizaciji ovog druženja:
KM ODRŽAVANJE, OPĆINI RASINJA, MUP KOPRIVNICA (PP i Krim policija), TURISTIČKA ZAJEDNICA KOPRIVNICE, OSNOVNA ŠKOLA RASINJA, AUTOPRAONICA VITELJ, OBITELJI VLAOVIĆ, MUŽINA, GAZIVODA I ŠPERNJAK, g. VINTERU I g. DRAGI, g. DRAŽENU KUHAROVIĆ (prezentacija kiparstva motornom pilom). Zahvaljujemo i članovima ORK Schnee, posebno Nebi, Medi, Marijani, Kreši i Pauli. Također, zahvaljujemo i našoj članici Pia Jereb, koja je pomogla tako što je Nebinim fotoaparatom zabilježila svaki detalj, kao i g. Nikoli Lastavec iz ORK Dalmacija 4x4, koji je preuzeo fotoaparat od Schnee i slikao od petka do nedjelje.
Sve slike možete pogledati na linku FOTOGALERIJA, a rezultate na slijedećem linku: REZULTATI - road book, brzinac, extreme.
 
JOŠ NEKOLIKO DANA DO 'PODRAVINA ADVENTURE 2012.'
01.10.2012.

Neba, Medo i Šperky su vikend proveli na trasi kako bi sve bilo spremno za predstojeći vikend, 06/07.10.2012., kada će se održati 2. PODRAVINA ADVENTURE 2012.
Trasa je jedna za sva vozila, međutim, kako ima najava da će i ove godine neki doći sa 'trkaćim' terencima, dečki su i za njih osigurali malo teže dionice. Teško je svima udovoljiti, ali za svakoga će biti ponešto. Idemo sada ponoviti najvažnije informacije, s time da prijavnice možete isprintati (ako ste u prilici) i ispuniti ih kod kuće, a otvoriti ćete ih klikom na ovaj link (.pdf): PRIJAVNICA ZA "2. PODRAVINA ADVENTURE 2012.
Termin: 06/07.10.2012.
Lokacija: Subotica Podravska (Koprivnica)
Mjesto okupljanja: Osnovna škola u Subotici Podravskoj, biti će postavljene oznake logo ORK Schnee na ulazu u parking iz oba smjera dolaska
Zaprimanje prijava: do 09,00 sati
Limit vozila: 40 (uvjet 4x4, po mogućnosti terenske gume)
Kotizacija: 2 dana - 200,00 kn (25 EUR), 1 dan - 100,00 kn (15 EUR)
Spavanje: osigurano u čvrstom objektu, potrebno ponijeti vreće za spavanje, osiguran prostor za kampiranje
Hrana/piće: subota - zalogaj dobrodošlice, ručak, večera (roštilj); nedjelja - 'jači' doručak
Vožnja u koloni starta u 10,00 sati u subotu. Kreće se u centar Koprivnice gdje će se u dogovoru sa Turističkom zajednicom vozila zaustaviti i izložiti na trgu, te se tih otprilike pola sata može iskoristiti za ispijanje kavice. Nakon toga, kolona odlazi u pravcu Drave i Mure. Slijedi odlazak na ručak, a nakon ručka se kreće na drugi dio vožnje po šumskim putovima (trase ima oko 100-tinjak kilometara).
Navečer ćemo se družiti uz roštilj i dobru zabavu.
U nedjelju je nakon obilnijeg doručka, planiran odlazak na poligon u 11,00 sati. Tu će se voziti kraći road book sa ispitima na samom poligonu, a što će biti u znaku štoperice, dozvoljena je i slobodna vožnja po izboru, a biti će podijeljene i zahvalnice sudionicima, kao i poklon paketi prema osvojenim mjestima.
Obzirom na limit od 40 vozila, molimo sve zainteresirane da prijave svoj dolazak putem telefona, e-maila ili na Forumu:
Damir Špernjak - Šperky: +385 (0)99/407-3905, (0)91/603-7378
Nebojša Gvozdić - Neba: +385 (0)98/678-112
Snježana Jurić - Schnee: +385 (0)98 868-949; (0)91/922-8904;
ORK Schnee: schneehr@gmail.com;
Off road forum: www.schnee-hr.com/forum
Nekoliko slikica sa trasiranja ovogodišnjeg "Podravina Adventure" napravio je Neba, a možete ih pogledati na linku: Trasiranje "PODRAVINA ADVENTURE 2012.
 
POZIV NA 'PODRAVINA ADVENTURE' DRUŽENJE
17.09.2012.

Damir Špernjak - Šperky i ORK Schnee i ove godine organiziraju off road druženje "PODRAVINA ADVENTURE" u Subotici Podravskoj kraj Koprivnice koje je planirano za vikend u listopadu: 06. i 07.10.2012.
Od najvažnijih informacija navesti ćemo za sada da je limit vozila, u odnosu na prošlu godinu, povećan na 40.
Prijave će se zaprimati do 01.10. kako bi se moglo u skladu s brojčanim stanjem osoba na vrijeme pripremiti hrana i piće. Kotizacija po osobi iznosi 200,00 kuna, izuzeta su djeca do 12. godina starosti.
Kao i prošle godine, osiguran je čvrsti objekt sa prostorijama za spavanje, u koji stane 60 osoba, no potrebno je ponijeti vreće za spavanje, odnosno šatore - ukoliko ste voljni kampirati (osiguran prostor za kampiranje).
Prijave je moguće obaviti na Forumu, ili putem telefona i to:
Damir Špernjak - Šperky: +385 (0)99/407-3905, (0)91/603-7378
Snježana Jurić - Schnee: +385 (0)98 868-949; (0)91 922-8904
Nebojša Gvozdić - Neba: +385 +385 (0)98 678-112

Može i putem e-maila ORK Schnee: schneehr@gmail.com
 
ČLANOVI KLUBA SUDJELOVALI NA HAF 2012.
16.09.2012.

Na Jarunskom jezeru u Zagrebu, održan je prvi Hrvatski Auto Festival (HAF 2012.), i to vikend uoči početka školske godine - 01. i 02.09.2012., a svoj doprinos sigurnosti u prometu dali su MUP i HAK koji su kao suradnici HAF-a još jednom upoznavali roditelje i djecu svojim akcijama kao što su "Poštujte naše znakove" i sl.
HAF je okupio oko 500-tinjak izloženih vozila, odnosno oko 30-ak izlagača među kojima su se osim zastupnika poznatih marki vozila, našli i tuningaši, oldtimeri, rijetki primjerci vozila, novi modeli nekih
proizvođača, vozila na električni pogon, od kojih ste vjerojatno čuli već za superautomobil Rimac Concept One s 1088 KS ili Dok-Ing Cabrio kojem će ovo biti svjetska premijera, pa recimo Fiat Panda Van - hrvatska prerada nove Pande i još mnogi drugi, pa razni klubovi, od koji je dio prostora organizator namijenio i off road vozilima, ali "našim" - "pravim" off road vozilima od kojih neka ne možete vidjeti u prometu.
Osim ORK Schnee, vozila su izložili i dečki iz ORK Križevci te AK Croatia Trophy, a jedno vozilo je izložio Zenteren - off road center iz Zagreba.
Iako je cijela subota bila kišna, ljudi su cirkulirali, neki s kišobranima,
neki čak i bez, no postavljali su pitanja o vozilima, preradama, natjecanjima na kojima se mogu vidjeti takva vozila, skupoći održavanja, kvarovima i sl.
Nedjelja je bila suha i sa dosta sunca pa je i posjetitelja bilo znatno više. Naša off road ekipa je napravila štimung i baš nam je bilo dobro. Posjetiteljima su dozvolili ulazak u vozila, slikanje i sl. pa je sve prošlo i više nego brzo. Ovim putem se zahvaljujemo prvenstveno organizatoru HAF-a na pozivu i na mogućnosti da i off roaderi predstave neka od vozila, a posebno zahvaljujemo kolegama-izlagačima iz ORK Križevci - Zoranu Švec, Marku Horvat i Robertu Antolković koji je od petka do nedjelje boravio na Otoku hrvatske mladeži zajedno s Nebom i Schnee; iz AK Croatia Trophy - Darku Jurekić, iz Zenterena - Davidu Geras, te članovima ORK Schnee - Stjepanu Mikulčić i Juraju Stužić, Urošu Jereb i Nebojši Gvozdić.
 
DALMACIJA 4X4 OFF ROAD TOUR 2012.
26.06.2012.

Produženi vikend od 22/23/24.06.2012. neki članovi ORK Schnee su odlučili provesti na druženju Dalmacija 4x4 off road tour 2012. u organizaciji kolega iz ORC Dalmacija 4x4. Organizator je priredio u petak noćnu vožnju po Promini s čijeg vrha se mogao vidjeti s jedne strane Drniš noću, a pogledom na drugu stranu i Knin. Baza je bila smještena u Planinarskom domu Promina - Drniš, koji se nalazi na 855m nadmorske visine, a za smještaj ste mogli birati krevete u PD, ili šatore, uz korištenje 2 tuša s toplom vodom. U subotu se nakon doručka krenulo s Promine na Svilaju, na kojoj je upriličen i ručak u Planinarskoj kući Sv. Jure, koja se nalazi na 1119m nadmorske visine. Povratak u bazu i večera okupilo je društvo u pričanju, zabavi i zezanciji. U nedjelju se nakon doručka spustilo u Drniš na kavu, te se krenulo u obilazak vidikovaca s pogledom na doline (Čikola, kanjon Krke, obilazak Visovca, kupanje u Krki i povratak u bazu). Iako mnogi nisu navratili, druženje je bilo uspješno i lijepo organizirano te se zahvaljujemo organizatoru na pozivu i lijepom primitku.
Slike s ovog trodnevnog izleta se nalaze u fotogaleriji, a podijeljene su u 2 dijela.
   
Off Road Klub Schnee © 2007-2018. Sva prva pridržana.