NASLOVNA
SAMO ZA ČLANOVE
FORUM
www.euro4x4parts.com
slika mjeseca

www.offroad-camp.eu/

Link na "Arhiva 9"
Link na "Arhiva 8"
--> Link na "Arhiva 7"
Link na "Arhiva 6"
Link na "Arhiva 5"
Link na "Arhiva 4"
Link na "Arhiva 3"
Link na "Arhiva 2"
Link na "Arhiva 1"



 
Članovi ORK Schnee žele sretan rođendan Nebojši Gvozdić
 
OFF ROAD DRUŽENJE - ŠIRINEC 2010.
14.09.2010.

1. off road druženje u Širincu (nedaleko Križa), održavalo se od petka do nedjelje (10-12.09.2010.), u sklopu tradicionalne manifestacije "Dani Općine Križ". Organizator - AK Križ u suradnji s ORK Schnee, priredio je vožnju po šumskim, poljskim i drugim putovima u okolici, na kojima se prolazilo kraj staništa čaplji, starog mosta koji se još drži na "hrpi", kroz centar samog Križa i sl.. Također, imali smo priliku degustirati domaće rakije (od jabuka, trava, šljiva itd.), voće (jabuke, kruške...), domaće kolače, špek i ostale slastice. Tako je prošla subotnja vožnja.
Nedjelja je bila predviđena za poligonsku vožnju na kojoj su posjetitelji mogli osobno isprobati vožnju u dva Jeep Cherokeeja, ili pak sjesti iskusnijim off roaderima u vozilo na mjesto suvozača te vidjeti kako izgleda prelazak preko prepreka.
Za sve posjetitelje je organizator na čelu s Renatom, Mirjanom, Božicom i ostalim curama pripremio besplatan ručak po izboru (od gulaša, preko kotlovine pa do odojka), tako da se nadamo da su svi bili zadovoljni.
Zahvaljujemo ispred svih uključenih u organizaciju na potpori i dobroj volji da se sve uskladi te se nadamo da je ovo početak mnogobrojnih budućih susreta na imanju obitelji Hrastić u Širincu.
Također, hvala svima koji su navratili, a hvala i članovima Kluba na angažmanu. Dodatni info - danas u 17,00h se može poslušati emisija na Obiteljskom radiju Ivanić - na 99,4 MHz za one koji "love" frekvenciju, dok oni koji ne mogu slušati putem radio prijamnika, ORI mogu poslušati on line na linku radia: www.ori.hr
 
VRBOVEC 2010.
01.09.2010.

Održana je trka u Vrbovcu, a ove godine je sudjelovala samo jedna posada kluba - Gordan Čeak i Snježana Jurić. Naime, kako je Neba bio na godišnjem odmoru, dao je svoj Suzuki Samurai na korištenje za vrbovečko natjecanje. Nakon masovnog starta, na 00:00 smo startali kao šesti... Na 1. KT smo stigli peti, dok smo na 2. KT stigli četvrti... Dalje više nije imalo smisla pošto je jadni UKI sve manje i manje podnosio pritisak, ali bez obzira na sve, stajali smo i pomagali drugima, drugi su pomagali nama (posebno zahvaljujemo Alienu i Roku Petelin, slovenskim kolegama, te buzećanima Robertu Prodan i Nenadu Jermaniš na pomoći), da bi otprilike 2 kilometra pred ciljem (od cca 70-ak ukupnog road booka!) morali odustati.
 
SA DRUŽENJA U KLANI
30.08.2010. - Piše: Nebojša Gvozdić - neba

S obzirom na to kako me je auto zafrkavao ili zafrkava prethodnih mjesec dana bilo je pitanje da li ću ići u Klanu. No kako je to po mojem (a kako čujem i od većine drugih koji su barem jednom bili) mišljenju jedno od najboljih druženja, nikako ga nisam htio propustiti. No da krenem redom. U četvrtak (12.08.) nikako nisam mogao nagovoriti Ukija da radi kako treba. Promijenio svjećice, bobinu, filtar goriva etc. i ništa. Nisam profesionalni auto mehaničar ali nešto "malo" se kužim u mehaniku. Karburator ne radi kako treba i točka. Zovem Lerky-ja i Lojza u Kutinu. Lojz pristaje da posudim karburator sa njegovog Ukija (HVALA Lojz). U 22 sata krećem u Kutinu i uz Lerky-jevu pomoć (držao je bateriju :) ) skidam karburator za nepunih petnaestak minuta. Nakon pivkana (bezalkoholnog :( ) sa dečkima iz Kutine stižem natrag nešto iza ponoći. Prekasno za ugradnju Lojzovog "frgića". Budem sutra (PETAK 13). Naravno sve ostaje za popodnevne sate. Prije bilo kakve intervencije na Ukiju moram ići na foto session (bar mislim da se tako piše), naravno ne ja nego Uki, za 4x4 & SUV Magazin. Slikanje i sve ostalo smo obavili prije kiše, a ja sam onda u pauzama između pljuskova mijenjao karburator. Završio sam oko 21 sat i nakon petnaest minutne probne vožnje zaključio da je ipak malo kasno da odmah krenem put Klane. Nazvao Hajmija i dogovorili sastanak u Karlovcu odakle smo skupa starom Riječkom cestom nastavili u Klanu.
*** NASTAVAK U PDF FORMATU
 
OFF ROAD DRUŽENJE - ŠIRINEC 2010.
23.08.2010.

Kako ove godine ORK Schnee ne radi na vlastitoj trci iz dobro poznatih razloga, odlučili smo sprovesti u djelo suradnju sa AK Križ o kojoj već neko vrijeme razgovaramo s predstavnicima auto kluba i vlasnicima Obiteljskog gospodarstva Hrastić iz Širinca (nedaleko Križa - www.sirinec.com). Tako će se u organizaciji AK Križ uz našu suradnju, održati Off road druženje Širinec 2010., i to za mjesec dana - 11. i 12.09.2010., a dolazak je moguć već od petka 10.09.2010.
Od najvažnijih informacija u ovom dijelu najave ćemo izdvojiti da smo limitirali broj vozila na 25, a kotizacija po osobi iznosi 200,00 kuna (30 eur), u što su uračunati svi troškovi hrane i pića za cijelo vrijeme boravka na druženju - bez obzira došli vi u petak ili u subotu.
Zbog lakšeg uvida u eventualne dolaske (mislimo na nabavku hrane i pića), molimo sve zainteresirane da Vam ne bude teško dostaviti Prijavnicu ili se makar najaviti putem maila ili telefonskih kontakata koji su navedenu na kraju teksta.
Osim na navedene načine, za sva pitanja ili sl. otvorena je tema na Forumu te ste slobodni kontaktirati ili pitati ako Vas nešto zanima, ili pogledati nekoliko slikica s trasiranja direktno u otvorenoj temi koja se nalazi u rubrici "KALENDARI (natjecanja, druženja...)" - "2010 - natjecanja i druženja".
Evo i Poziva s Programom i kontaktima:
Auto klub Križ uz suradnju Off road kluba Schnee Vas poziva na prvo (od mnogih) druženje na seoskom gospodarstvu Širinec koje se organizira uz Dane općine Križ.
Počinjemo 10.09.2010. (petak) i družimo se do 12.09.2010. (nedjelja)
Pozivaju se svi zainteresirani za otkrivanje bespuća Moslavine, vožnju po vrlo zahtjevnom poligonu, dobro jelo, hladno piće i dobru zabavu da dođu. Seosko gospodarstvo na kojem se okupljamo je 4 km udaljeno od općinskog središta Križa. Više o njima na www.sirinec.com.
Navedenih dana u Križu je niz događaja koji će upotpuniti dobru zabavu i provod. U petak i subotu na pozornici u centru Križa organizirani su cjelonoćni koncerti zabavne i pop glazbe.
Program druženja:
Petak, 10.09.2010.
- okupljanje od 15,00 h na dalje
- druženje uz kotlovinu i logorsku vatricu
- tko želi može isprobati poligon
Subota, 11.09.2010.
- okupljanje ostatka ekipe do 09.00, doručak (i rakijica)
- 09,30 briffing
- 09,45 pokret za Križ - napravit ćemo krug po centru Križa da nam se svi mogu diviti, a Općina nas časti sokom i kavom u najboljem mjesnom kafiću
- 11,00 pokret prema šumama Moslavine
- Tijekom vožnje zastat ćemo nekoliko puta zbog okrepe
- Oko 15,00 h povratak na ručak
- Poligon
- 19,00 večera i druženje
Nedjelja, 12.09.2010.
- 08,00 - 09,00 sati doručak, pretepanje dojmova i sl
- Poligon -
- 13,00 Ručak
Spavanje je moguće u lovačkom domu u blizini, koji ima 19 mjesta - tko misli spavati u čvrstom objektu neka se požuri s prijavom. Ostali mogu spavati u šatorima na imanju. Prostor za kamp je uređen i ima sanitarni čvor. Predviđa se da organizator postavi nekoliko vlastitih šatora, o čemu ćete biti obaviješteni uskoro.
Molimo sve sudionike da razmisle o ostanku do nedjelje, jer bi u nedjelju bila vožnja po poligonu na koju ćemo pozvati gledaoce iz Križa i okolice, pa bi htjeli da što više majstora vozi i pokaže svoje vještine.
Kotizacija za druženje je 200,00 kn po osobi, u što je uključena hrana i piće po sistemu jedi i pij koliko možeš. Cijena spavanja u lovačkom domu javit će se naknadno.
Za mlađe od 13 godina druženje je besplatno.
Svoje sudjelovanje najavite osobama za kontakt, a Prijavnicu je moguće isprintati i popuniti, te proslijediti mailom ili na fax br. +385 01/2821-334 - ili istu možete donijeti ispunjenu na druženje:
- Zlatko Hrastić (Hajmi): +385 (0)91 160 3061, Fax: +385 (0)1 2821 334, renata@sirinec.com
- Snježana Jurić (Schnee): +385 (0)98 868 949, 095 900 65 75, 091 922 89 04, info@schnee-offroad.com, schnee@schnee-offroad.com, schnee@schnee-hr.net
- Nebojša Gvozdić (Neba): +385 (0)98 678 112, neba@schnee-offroad.com
(Neba je na godišnjem odmoru pa toplo preporučujemo da ga kontaktirate jedino ukoliko ne možete nikog drugog - zahvaljujemo na razumijevanju).
PRIJAVNICA (pdf) PRIJAVNICA (doc)
 
KATUN 2010. - NEBA I GOGOC 3. NA SOFT ROAD BOOKU
04.08.2010.

Na natjecanje u Katun (31.07.-01-08.2010.) u organizaciji AMK No Limits putovalo se od cca 16,00 sati u petak do cca 01,00 poslije ponoći kada smo stigli na poligon. Nisu razlog birtije po putu, već problem na Nebinom "Ukiju", a koji se počeo u zadnje vrijeme pomalo buniti protiv vožnji na koje ga Neba vodi. Ovog puta je bilo u pitanju "gušenje" te smo se vračali nakon prijeđenih par stotina metara kako bi Neba i Gogoc pokušali popraviti stvar... Međutim, iako u boljem stanju, Uki se i dalje ljutio te smo nakon nekoliko kilometara vožnje, parkirali u dvorištu automehaničara na Staroj Karlovačkoj. Da ne duljim, u Karlovcu smo bili oko 19,00 h, s time da su dečki vadili dio po dio i bacali sve u gepek (improvizirane plastične i metalne "cijevi", filter za zrak...) ... Uki se pobunio i na samom startu road booka u subotu te nije htio upaliti, no dečki su ga ipak nekako nagovorili te su startali zadnji.
Drugi dio road booka je organizator zamijenio brzinskim ispitima na poligonu koji su se vozili i u nedjelju, a naša posada je završila kao treća u ukupnom poretku. Čestitke Nebi i Gogocu na osvojenom 3. mjestu, hvala "Ukiju" što se ipak koliko-toliko kretao po terenu... U povratku smo se vračali sa dečkima iz AMK Lobor - Stjepan Mikulčić - Štef i Juraj Stužić - Đuro. Kako su dečki ostavili svoje vozilo u Katunu, vračali su se s praznom prikolicom... Ne može se reći da je to čista sreća... Tu je Netko morao umiješati svoje prste jer je nedugo nakon odlaska iz okolice Pazina Suzuki stao nasred ceste. Štef naprijed sa Jeepom, Gogoc pozadi s Jeepom, 4 žmigavca i utovar Suzukija na prikolicu... I tako do Zagreba... Ovim putem dečkima se još jednom zahvaljujemo javno na pruženoj pomoći uz isprike ako smo ih usporili na povratku.
SOFT ROAD BOOK:
1. Andrej Licul - Tijana Milevoj, AMK 4motion
2. Dennis Vit (?), ITA
3. Nebojša Gvozdić - Gordan Čeak, ORK Schnee
HARD ROAD BOOK:
1. Gordan Krota - Ivo Brgodac, ORK Kamo oko vidi
2. Hrvoje Bartolić - Boris Kuš, AK Zg off road
3. Josip Jakotić, ORK Kamo oko vidi
EXTREME:
1. Hrvoje Bartolić - Boris Kuš, AK Zg off road
2. Zoran Švec - Jadranko Kovač, ORK Križevci
3. Stjepan Mikulčić - Juraj Stužić, AMK Lobor
   
Off Road Klub Schnee © 2007-2018. Sva prva pridržana.