NASLOVNA
SAMO ZA ČLANOVE
FORUM
www.euro4x4parts.com
slika mjeseca

www.offroad-camp.eu/

Link na "Arhiva 10"
Link na "Arhiva 9"
Link na "Arhiva 8"
Link na "Arhiva 7"
Link na "Arhiva 6"
Link na "Arhiva 5"
Link na "Arhiva 4"
Link na "Arhiva 3"
Link na "Arhiva 2"
Link na "Arhiva 1"



 
 
OFF ROAD DRUŽENJE - HAGANJ 2018.
10.05.2018.
U Hagnju se u nedjelju, 06.05.2018., održavalo druženje koje je uključivalo i elemente natjecanja u kategoriji Super extreme. Okupljanje je bilo planirano do 09,00 sati, do 10,00 se trebao obaviti doručak i prijave kako bi se moglo startati na kraći road book. Road book je bio više hard karaktera, a da je pala kiša, za neke bi bio i extreme.

Nakon road booka je se vozio Super extreme za koji su se izvlačili brojevi. Kako je nekima bio dovoljan roadbook, na Super extreme se prijavilo 9 posada od kojih jedna nije uspjela završiti.
ORK Schnee je imao dva predstavnika u Hagnju - Željko Piščetek - Pišta svojim Nissanom, i Snježana Jurić - schnee kao suvozač Darku Jurekiću.
Super extreme se vozio na vrijeme i od 9 posada koje su prijavile vožnju, samo jedna nije završila, dok su ostali imali vremena prolazaka od 15 do 50 minuta. Za neke posade nisu poznati podaci pa ih nema među navedenima u poretku:

1. Zoran Švec - Anđelko Srabinec (ORK Križevci - ORT Vrbovec)
2. Marko Horvat - Robert Antolković (ORK Križevci)
3. Kruno Klopotan - Ivan Kontrec (nepoznata pripadnost klubu)
4. Darko Jurekić - Snježana Jurić (Zg off road - ORK Schnee)
5. Karlo Vinković - Antonio Pavlek (ORT Vrbovec)
6. Zlatko Šurina - Damir Muharemović (Zg off road - ORK Kameni svati)
 
OBAVIJEST ZA 'OFFROAD ADVENTURE CAMP'
17.03.2018.

Obavještavaju se članovi kluba koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati diskusiji na temu organizacije "Extreme off roada", i svi ostali koji su zainteresirani za off road utrku "Offroad Adventure Camp - Westgate SC 2018.", planiranu za dane 26/27.05.2018., da se ORK Schnee povlači iz organizacije off road događanja zakazanog za period od 24.-27.05.2018., te se mole svi zainteresirani da za svoje upite i sudjelovanje nadalje kontaktiraju organizatora Offroad Adventure Camp putem kontakata navedenih na web stranici: www.offroad-camp.eu.
Dakle, svi članovi ORK Schnee koji su do sada bili uključeni u organizaciju, neka privedu kraju sve aktivnosti koje su poduzeli po pitanju organizacijskih poslova.

ORK Schnee zahvaljuje Euro4x4parts, Autoservisu Zoran Švec, Alojzu Jalžečić, Damiru Muharemović, Nini Pekoć, Ivici Pavlaković, Orbisu i svim članovima Kluba koji su aktivno sudjelovali i pomagali prilikom poduzetih radnji u periodu od srpnja 2017. godine do danas.
 
Offroad Adventure Camp 2018.DOGOVOREN NOVI TERMIN "OAC 2018."
02.02.2018.

Offroad Adventure Camp (OAC), koji se trebao održavati krajem rujna 2017. godine, na području Zaprešića, kod Westgate Shopping Centra, i koji je zbog obilne kiše koja je potopila teren morao biti odgođen, održati će se ove godine u svibnju.
Novi termin ovog offroad sajma je predviđen za period od 24. do 27.05.2018. na istoj lokaciji.
Što se tiče offroada kakav voze off road klubovi (natjecanja, razna druženja i sl.), a koji glavni organizator vodi pod "extreme off road", organizacijski spada pod ORK Schnee.
Offroad Adventure Camp 2018. Nadamo se da ćete nam tu pomoći prezentacijom vaših vozila posjetiteljima i sudionicima sajma, te da će se izložbena i natjecateljska vozila, uz predstavljanje off road klubova i vozila, izdvojiti u grupu atraktivnosti sajma.
Svi smo svjesni da prosječni građani ni ne znaju za sve one prerade na vozilima kojima dolazite na razna događanja, da se takva vozila ne mogu vidjeti u običnom cestovnom prometu, da klubovi i pojedinci svojim terenskim vozilima pomažu u raznim situacijama kao npr. dovoz hrane za divljač na nepristupačna mjesta, krčenje i čišćenje glomaznog otpada uz pomoć vitla itd.
U sklopu Offroad Adventure Campa ćemo prirediti malo natjecanje zadnja 2 dana sajma na maloj parceli koju ćemo pokušati iskoristiti maksimalno moguće.
O svim detaljima i napretku ćemo vas obavještavati na ovoj našoj stranici, kao i na HR off road portalu Schnee. Pratite nas.
 
Sandra Pleša i Željko PišćetekSTANDARDNO DOBAR VIKEND U KUTINI
12.11.2017.

Predzadnji vikend u listopadu smo posjetili Kutinu gdje su kolege iz ORT Kutina pripremili off road druženje koje je obuhvatilo vožnju na širem području Moslavine.
Druženje je trajalo dva dana (21/22.10.2017.), a obišla su se uža i šira područja Repušnice, Ciglenice, Miklouške, Humke, Kutinice, Kletišta i Moslavačke gore.
Imali smo lijepo vrijeme, sunčano i toplo, pa je druženje i boravak na otvorenom više podsjećao na proljeće nego na jesen. Vožnja u koloni sa povremenim stajanjima, nekad zbog hrane i pića, nekad zbog pokojeg kvara na pojedinim vozilima, nekad zbog težih dionica za vozila koja su inače u "hard" kategoriji, a nekad čisto iz razloga da se okupimo i družimo na trasi. Organizacijski je sve bilo "kao po špagi", pa se tako nigdje i ni zbog čega nije stajalo nepotrebno dugo, tako da nije bilo niti one nervoze "šta sad čekamo".
Vikend je protekao u opuštenoj atmosferi, malo smo se vozili, malo družili, jeli smo češće i više nego inače, ali to je karakteristika druženja u organizaciji ORT Kutina.
Nadamo se da će ekipa iz Kutine najmanje jednom godišnje ponoviti ovakav vikend.
 
STANJE POLIGONA KOD WESTGATEA
20.10.2017.

Teren na kojem se trebao održavati Offroad Adventure Camp kod Westgatea na području Zaprešića je još pod vodom.
Voda se povukla sa "gornjeg" dijela, međutim, poligon - na kojem se trebala održavati utrka, a koji je cca 3 metra niži od razine prostora za sajam, još nije "upio" svu vodu.
Iako kiša nije padala zadnjih 15-20 dana, danas na tom dijelu više nema jezera, ali je ostala "rijeka".
Postoje mogućnosti i "opcije", međutim, čeka se na odluku Westgatea koji bi trebao održati Skupštinu te će se nakon nje znati nešto više i konkretnije. U svakom slučaju, za sve one koji se raspituju za novi termin održavanja ovog off road sajma i natjecanja, za sada nemamo ništa precizirano, osim nekoliko friških slika da budete koliko-toliko u tijeku sa stanjem na poligonu.
Ukoliko ovaj projekt krene dalje, vjerojatno će novi termin biti negdje na proljeće 2018.
O svemu ćemo vas obavijestiti putom ove naše stranice istog trenutka kad i mi budemo znali nešto konkretnije.
 
DOPUNA ZA DRUŽENJE U KUTINI
11.10.2017.

Kako je već napomenuto, spavanje morate organizirati sami, međutim, organizator se pobrinuo da olakša taj dio te je dostavio brojeve telefona na koje se možete javiti kako biste si organizirali spavanje u čvrstom objektu:

+385 (0)98 222 955 - OPG LESARAC (malo dalje ali povoljnije);
+385 (0)98 222 500 - KOHEH (blizu mjesta okupljanja)
 
ORT KUTINA PRIPREMA DRUŽENJE
11.10.2017.

Već smo se poželjeli druženja u Kutini, a koje dečki iz ORT Kutina uvijek odlično odrade.
Ove godine su odabrali termin 21/22.10.2017., a prijave će biti otvorene do srijede, 18.10.2017. do 20,00 sati.
Tada se podvlači crta i više neće biti moguća prijava za sudjelovanje jer će organizator na temelju prikupljenih prijava (brojčanog stanja vozila i ljudi) do srijede navečer, planirati dužinu trase, pripremu hrane i pića i svega onog što je potrebno za ljude koji će se najaviti do tada.
Dakle, svi koji planiraju dolazak, neka to obave na vrijeme i prijave se dečkima iz organizacije putem poziva ili SMS-a na:
+385 (0)99 6666 765 - Alojz Jalžečić
+385 (0)91 1740 465 - Igor Slota
+385 (0)98 430 401 - Zoran Knežević

U planu je napraviti trasu koju će moći proći sva vozila, i ona koja mogu na lakše terene, i ona koja mogu proći nešto teže dionice.
U slučaju da bilo tko iz softa ne bi mogao proći određeni dio (ovisno o vremenskim uvjetima koji će prethoditi druženju), organizator će pomoći kao što je uvijek i radio.
Druženje će se odvijati u koloni na način da će softaši moći pogledati sve one koji će htjeti isprobati i hard uvjete.
Ponesite fotoaparate ili napunite baterije na mobitelima jer, poznavajući ekipu koja priprema trasu, imati ćete što za vidjeti. Za hard vozila je obavezno vitlo (za one koji to eventualno ne znaju).
Kotizacija po osobi je 150,00 kuna (čime je osigurana hrana i piće za oba dana).
Okupljanje u subotu (21.10.) je do 09,00 sati, na adresi Vinogradska 110, Repušnica.
Od 09,00 - 09,30 sati je doručak, a onda se počinje formirati kolona i u 10,00 sati će se startati.
Osiguran je smještaj za kampiranje, a svi oni koji žele spavati u hotelu ili nekom privatnom smještaju, to trebaju organizirati sami.
Vidimo se u Kutini za 10-ak dana.
 
PRIVATNO DRUŽENJE U TOUNJU
10.10.2017.

Na području Tounja je u nedjelju, 08.10.2017., održan 2. Tounj Trophy u organizaciji Miće i Renata Puškarić, a druženje je bilo zatvorenog karaktera te se moglo doći samo na poziv.
Dečki su napravili road book dužine 20 kilometara, a unutar njega se nalazio i jedan posebni ispit (brzinac), koji je za većinu označavao i kraj road booka.
Stiglo je 20 vozila - 13 terenaca, 6 qoudova i 1 buggy, a cijelu trasu su završila samo 2 terenca i 3 qouda, te posada iz Italije koja je kao treći terenac (Toyota LC) odvozila brzinac i htjela dalje, međutim zbog ograničenja vremena, organizator ih je nakon odvoženog brzinca usmjerio na drugi dio road booka prema cilju, tako da su dečki uspjeli odvoziti trećinu roadbooka do cilja.
Ovo dovoljno govori o težini trase roadbooka, a koja je konfiguracijom terena podsjećala na terene gdje se vozi Croatia Trophy, jedna od najtežih off road utrka šireg područja, ne samo u EU.

Oni koji vole hard vožnje su doslovno uživali. Klizavi usponi i spustovi, bočni nagibi, prelasci preko vode, blata i sl., ispunili su dan novim doživljajima iz šume.
ORK Schnee je i ovdje bio udružen sa ZG off road klubom kao posada u "križanom" Nissan Patrolu (BMW), i jedna je od dvije posade koja je završila cijeli road book.

Vlasnik "križanca", Darko Jurekić, za 2. Tounj Trophy kaže da je na naslovnoj strani roadbooka sve rečeno: "NO HARD NO FUN".

Poredak sa 2. Tounj Trophyja:

1. Zlatko Šurina - Matija Novosel (Suzuki Samurai), ZG off road
2. Darko Jurekić - Snježana Jurić (Nissan Patrol), ZG off road, ORK Schnee
3. Ljubiša Cvijić - Milan Lukić (Toyota LC), posada iz Italije

Qoud:
1. Leo Grdić
2. Paolo Laginja
3. Denis Grdić
 
OBAVIJEST O ODGAĐANJU 1. OFF ROAD SAJMA
23.09.2017.

Obavještavamo sve zainteresirane i kontaktirane u sklopu 1. Offroad Adventure Campa, koji se trebao održavati u periodu od 27.09. - 01.10.2017. na području Zaprešića - Westgate Shopping Cityja, da je događaj ODGOĐEN.

ORK Schnee je, nakon konzultacija, primio obavijest glavnog organizatora ovog eventa o odgodi:

Poštovana Snježana,

Sa žaljenjem Vas obavještavamo da smo zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika koje su prouzročile značajna oštećenja na offroad parku donijeli odluku o odgađanju Offroad Adventure Campa koji se trebao održati u periodu od 27.9. do 1.10.2017. godine.
O novom terminu održavanja Sajma obavijestit ćemo vas u najkraćem vremenu.
Zahvaljujemo vam još jednom na podršci i spremnosti za sudjelovanje na ovom jedinstvenom događanju.

Na žalost, zbog obilne kiše koja je padala proteklih dana, a koja je podigla nivoe rijeka i natopila zemiljišta u toliko mjeri da je sve "pod vodom" pa i teren na kojem se trebao održavati i Offroad sajam, donijeta je odluka da se Sajam odgodi.
Osim što je voda "potopila" zemljište, oštetila je i pripremljene prepreke koje su napravljene za SUV vozila i motocross te se sada čeka povlačenje vode kako bi se mogla utvrditi stvarna šteta, a onda i saniranje istih. Nemoguće je i kampiranje, ne samo šatorima, nego i kamperima, prostor za izlagače - samim time i za posjetitelje, trenutno nije iskoristiv, te je najbolja opcija bila odgoditi ovo događanje.
Ovim putem zahvaljujemo svima na razumijevanju.
Sve naknadne informacije o daljnjem tijeku održavanja Offroad sajma će biti objavljene na našim stranicama, kao i na HR off road portalu Schnee.

Notice for Offroad Adventure Camp 2017.
(EN)

 
SUBOTA NA POLIGONU KOD WESTGATEA
17.09.2017.

Na vremensku prognozu se ne može utjecati (na žalost), ali kakva god bude vremenska prognoza, offroaderi će se prilagoditi.
Mnogi čak i priželjkuju teže uvjete kad odlaze negdje sa svojim 4x4 vozilom kako bi isprobali svoje granice, i granice svog terenca. Niti članovi ORK Schnee ne mogu prognozirati kakvo će vrijeme biti u iduća 2 tjedna, ali sad nema povratka.
Na koncu, asfaltnih površina, ili onih ravnih, tvrde i stabilne podloge ima posvuda, a kad se nešto organizira s namjerom da se prezentiraju spretnosti vozača, suvozača ili vozila koja se ističu pogonom na sva 4 kotača i koja su osmišljena da bi mogla i trebala prolaziti svakakve terene u raznim vremenskim uvjetima, svakako je očekivano da jedno natjecanje 4x4 entuzijasta ne može biti jednostavno ma u kojem dijelu svijeta se održavalo.
ORK Schnee trenutno raspolaže sa terenom na kojem smo pokušali iskoristiti sve mogućnosti da bi se na Offroad Adventure Campu 30.09./01.10.2017. pokazale barem neke razlike između "cestovnih" i "naših" 4x4 vozila. U grubo bi to moglo biti prevedeno: ako vas je strah malo blata zbog vremenskih uvjeta na koje nitko od nas ne može utjecati, najbolje da se zapitate treba li vam uopće pravi terenac ili će vas zadovoljiti neki od SUV vozila.
Mi smo ovaj vikend pokušali složiti trasu za soft, hard i extreme vožnje, ali će to biti usklađeno sa vremenskim uvjetima koji će prethoditi samom početku natjecanja.
Drugim riječima, prilagodba vremenskim uvjetima ne znači da će se raditi "autocesta" za one koji žele voziti turistički.
Nešto malo slika sa "trasiranja" od jučer se mogu pogledati na linku koji smo smjestili u Fotogaleriju.
Napominjemo da je ovo natjecanje u sklopu Offroad Adventure Campa - sajma na kojem bi trebale biti prezentirane sve važnije stavke vezane isključivo uz "off road", a kako će se ovo održavati po prvi put na našem području, teško je i nezahvalno prognozirati unaprijed.
ORK Schnee zahvaljuje na trudu i dobroj volji za jučerašnji kišni dan na poligonu kod Westgatea:
Zoranu Švecu, Damiru Muharemović, Stjepanu Jakopčić, Željku Piščetek i Gordanu Jelača.
   
Off Road Klub Schnee © 2007-2018. Sva prva pridržana.